A kávéimádó Dorkának kávéimádó pólót ajándékoztunk szülinapjára

Az egyik barátnőm, Dorka, rajong a kávéért. Nem a megszokott, a legtöbb ember által nap mint nap fogyasztott cukros-tejes kávéért vagy esetleg instant cappuccinoért, hanem ő az újhullámos, gondosan kimért és válogatott összetevőkből készült, önmagában, ízesítés nélkül is nagyon finom kávét fogyasztja. Régebben egy ideig főállásban dolgozott egy újhullámos kávézóban a belvárosban, aztán amikor egy suliba kerültünk, már csak részmunkaidőben volt ideje vállalni a melót. Nagyon szereti ezt csinálni, hatalmas szenvedéllyel, csillogó szemekkel képes mesélni a kávékészítés fortélyairól. Engem is érdekel a téma, szerintem a legtöbb ember kedveli a kávéról folyó társalgást, hiszen elég közkedvelt ital. Én is nagyon szeretem a kávét, de ezt az újhullámosat még nem volt szerencsém megkóstolni. Én jóformán csak az íze miatt iszom, mert ébresztő hatást nem gyakorol rám, ellenben ha nagyon fáradtan iszom, csak feszült leszek tőle. Ezért inkább a gyengébb vagy koffeinmentes változatot preferálom.

Dorkának van egy szép, környezetkímélő anyagokból készült, szó szerint is zöld termosza, amiben minden nap magával viszi a kávéját. Egyértelmű volt, hogy a szülinapjára legalább egy csomag kávét fog kapni. Persze ez túl következetes lépés, úgyhogy kitaláltunk valami egyénibbet is. Nemrég találkoztam a lolmarkt.hu nevű oldallal, ahol egyedi feliratos és mintás pólókat és pulcsikat lehet rendelni, vagy akár saját mintát nyomtattatni. Nem találtunk a barátnőimmel teljesen az elképzeléseinket tükröző mintát, úgyhogy elhatároztuk, mi magunk készítünk egyet. Az internetet és egy képszerkesztőt hívtunk segítségül. Összegyűjtöttünk pár kávébabos és kávéval kapcsolatos dekoratív képet, majd ezeket ügyesen összemontázsoltunk a képszerkesztőben. Egészen elégedettek lettünk az eredménnyel ahhoz képest, hogy egyikünk se grafikus. Még jó, hogy a lolmarkt.hu-nál csináltathatunk teljesen egyedi mintájú pólókat is, így most kiélhettük kicsit a kreativitásunkat.

Kis darabszámú rendeléseket az üzletekben tudunk leadni személyesen. Ha elvisszük a mintát, meg is várhatjuk, amíg helyben elkészítik, nem olyan sok idő. A póló ára több tényezőtől függ: darabszámtól, a minta méretétől, a színek és a nyomatok számától. Nagyjából 3500-4500 Forintra lehet saccolni. Több helyen is van üzlete a lolmarkt.hu-nak az országban, úgyhogy mindenki ki tudja választani a lakóhelyéhez legközelebb esőt: Miskolcon, Egerben, Debrecenben, Nyíregyházán, Budakalászon, Budaörsön, Tiszaújvárosban, Maglódon, Soroksáron és Dunakeszin. Az egyik barátnőmmel fogtuk a mintát és besétáltunk az egyik üzletbe. Megrendeltük a nyomtatást és egy-kettőre készen is lett. Nagyon szép lett az eredmény, szitanyomással kértük a mintát. Látszott rajta, hogy nagyon jó minőségű, tartós nyomásról van szó. A póló is prémium minőségű Gildan, ami nagyon kényelmes pamut anyagból készült. Kaptunk egy tájékoztatót a póló helyes vasalásáról és mosásáról, ezt később továbbítottuk Dorkának.

A méretet aszerint választottuk ki, hogy a lolmarkt.hu női pólói nagyjából egy számmal szűkebbek, mint a megszokott méretezés. Jó lett végül a póló Dorkának és nagyon tetszett is neki szerencsére. Tényleg büszkék voltunk az eredményre, a képszerkesztési képességeinkre és a kreativitásunkra. Persze a lolmarkt.hu segítsége nélkül ez nem jöhetett volna létre.