Egy kávéházban is szükség van polcra

Emlékszem, mikor még csak álom volt számomra a saját kávéház. Évekig küzdöttem annak érdekében, hogy végül meg tudjam nyitni álmaim üzletét. Egy Budapesthez közeli kisvárosban élek és a város főutcáján álmodtam meg a kávéházat. Rengeteg támogatást, segítséget kaptam a rokonaimtól, barátaimtól, akik nélkül nem sikerült volna véghez vinni az egész bizniszt. De van egy cég, akikkel ha nem működök együtt, talán még a mai napig nem lenne meg a kávézóm. Ez a cég nem más, mint a Rackinglog. Ez a cég salgó polcrendszereket árul. Ez így első hangzásra gondolom sokatoknak nem mond sokat, pedig ha ők nincsenek, akkor ma például nem lehetett volna rekordszámú látogató a kávézóban, mert nagy valószínűséggel még nyitva sem lennénk. A velük való kooperációm eredményeként két héten belül felállításra kerültek a Dexion salgó polcok a kávéház raktárában. Ezeken a polcokon tároljuk az összes kávé alapanyagot, süteményekhez való, hűtést nem kívánó terméket, amiket ha a megnyitás előtt nem tudtunk volna sehol elhelyezni, csúszott volna a már hónapok előre kijelölt megnyitó dátuma. Az eseményt nagy hévvel hirdettem a közösségi portálokon és szórólapon szerte a városban, ezért nagy számú vendégre számítottam. Fontos volt számomra, hogy minden tökéletes legyen azon a reggel, amikor először kinyílik a nagyközönség számára a kávéházam ajtaja.

Emlékszem, két héttel a megnyitó előtt az első cég, akitől megrendeltem az egyedi bútorokat, visszamondta a rendelést. Kétségbe estem és azt hittem, befuccsol az egész üzlet. De akkor Gabi, a párom azonnal a segítségemre sietett. A rossz hír hallatán rögtön böngészni kezdett a neten, hogy megoldja a problémát mihamarabb. Az elsőre kidobott cégek között volt a Rackinglog is. Mikor átküldte nekem az oldaluk linkjét és én megnyitottam, első pillanatra éreztem, hogy nekem velük kell együtt működnöm. A honlapon rögtön láttam, hogy pont olyan polcokat forgalmaznak, amiket megálmodtam a raktárba. Tovább böngészve őket az is kiderült számomra, hogy a polcok csavarmentesek, tanúsítvánnyal, garanciával ellátottak és az összeszerelés árát már előre belekalkulálják az árajánlatba. Az árajánlatkérést az oldalukon keresztül is le lehet adni, nem kell külön megnyitni a levelezőprogramot és onnan elküldeni. A kérésben a kért méreteket megadva és esetleg 1-2 fotót csatolva már is továbbíthatjuk feléjük az elképzeléseket. Hát én így is cselekedtem, fejből tudtam a pontos adatokat, ezért könnyű dolgom volt, pár perc alatt összedobtam az ajánlatkérést. Miután elküldtem, reménykedtem, hogy hamar kapok választ, hiszen szorított az idő.

Másfél nappal később meg is érkezett az ajánlat a számomra. Megnyitottam és meglepődve láttam, hogy az ajánlat kevesebb, mint amit a korábban felkeresett cég adott, pedig ugyanazokat a paramétereket adtam meg a Rackinglog-nak is. Így már nem is volt kérdés, hogy elfogadom az ajánlatot. Telefonon kerestem fel őket és az ügyintézővel folytatott beszélgetés során tisztáztunk minden felmerült kérdést, kérést. Mondtam nekik, hogy szűkös időintervallum át rendelkezésre, hiszen tartanom kell magamat a már előre lefixált időponthoz, kínos lenne, ha módosítanom kéne azt, amit már mindenki felírt magának a naptárába. Az ügyintéző nagyon megértő volt velem és feljegyezte, hogy sürgős ügyről van szó. Megnyugtatott, hogy amint van fix kiszállítási dátum, értesíteni fognak.

Ez így is történt, pár nappal később már le is fixáltuk az időpontot. Pont két nappal a megnyitó előtt, így szerencsésen belefértem az időkeretbe. Mikor eljött a nap, már korán reggel ott voltam a kávéházban Gabival. Reggel kilencre volt lebeszélve, hogy jönnek és a Rackinglog tartotta is magát a megbeszéltekhez, mert pontban kilenckor leparkoltak az üzlet előtt egy nagyobb teherautóval. Gyorsan kipakolták a polcelemeket és hamar elkezdték azok összeszerelését. Egy órán belül már ott álltak a vadiúj fémpolcok a raktárban. Jó érzés volt rájuk nézni, Gabival alig vártuk, hogy kipakoljuk rájuk a termékeket. Miután kézbe kaptam a szükséges papírokat, számlát, már el is mentek, mi pedig elkezdhettük a pakolást. A megnyitó nagyon jól sikerült és azóta is virágzik az üzlet, jó ötlet volt a Rackinglog-gal felvenni a kapcsolatot, ha ők nincsenek, most nem itt tartanánk!