Két dolog kell egy sikeres próbához: egy jó kávé és egy működő ventilátor

Van egy zenekarom, akikkel már évek óta együtt űzzük a mókát, kisebb-nagyobb bulikat, rendezvényeket bevállalunk, de mindenkinek csak hobbi, szóval nem töltünk bele olyan sok energiát. Általában valamelyik belvárosi próbateremben jövünk össze, ha éppen kell, mert annyiszor nem találkozunk, hogy érdemes legyen egy saját termet fenntartani. Azt viszont már megtanultuk, hogy egy igazán jó próbának – főleg a meleg, nyári hónapokban – két alapfeltétele van. Az egyik, hogy előtte mindenki igyon egy finom, forró kávét, amitől egy kicsit rápörög az eseményekre. A másik pedig, hogy feltétlenül legyen a helyiségben működő ventilátor, vagy akár klíma. Ezt azért ennyire fontos kiemelni, mert már többször előfordult velünk, hogy alászaladtunk és megsültünk, mert nyilván szellőztetni nem igazán tudsz egy próbateremben, csak ha csendben maradsz – de talán nem ezért fizetsz…

Pedig rendkívül egyszerűen lehet olcsó és jó minőségű ventilátorokat szerezni a netről gyakorlatilag se perc alatt. Körülbelül 5 kattintással és néhány adat megadásával már akár meg is rendelhetjük a kiválasztott terméket házhoz szállítással együtt. Ráadásul nem is borzasztó összegekről van szó, hiszen egy Lukács Laci-féle hajlobogtató szélgépet már 10-15 ezer forintért meg lehet vásárolni, ennyiért meg már lehet, hogy ingyen ki is hozzák házhoz.

Én személy szerint a BestMarkt oldaláról szoktam rendelni az utóbbi időben ezt-azt, történetesen az elmúlt félévben szerintem minden műszaki cikket ott vásároltam, amivel aztán az otthonomat újítottam. Nem meglepő számomra, hogy ventilátorokból is elég széles választékkal rendelkeznek. A https://www.bestmarkt.hu/haztartasi-cikkek/lakasfelszereles-c1087/futokeszulek-hutestechnika-c1091/ventilator-c1224 linken érdemes végig böngészni az ajánlatukat, mert itt aztán tényleg minden van. Oszlopventilátor , állványos ventilátor, asztali ventilátor, padlóventilátor, párásító ventilátor, fali ventilátor és álló ventilátor is. Hihetetlen, hogy pont ülő nincs…

Na de lényeg a lényeg, ezek közül azért jócskán lehet válogatni, egyrészt a pénztárcánk vastagságát figyelembe véve, másrészt meg nyilván azt is szem előtt tartva, hogy mire is szeretnénk pontosan használni az eszközt. Hiszen egy oszlopventilátort nem feltétlen ugyanarra a célra találtak ki, mint mondjuk egy padlóventilátort. A próbatermekben egyébként mindegyiknek nagyon tudunk örülni, alapvetően a padlóventilátorok a legjobbak az ottani alkalmazásra, de bármi jobb a semminél.

A párásító ventilátorok persze egy külön kategória itt a többi másik hagyományosnak mondható verzió mellett, hiszen ez egy plusz funkcióval rendelkezik a többihez képest, amivel azért egészen komolyabb előnyökre tesz szert. Sokkal komfortosabb egy olyan légtérben lenni, ahol nem száraz a levegő, hanem az ideális páratartalommal rendelkezik, ez nagyjából 60-70% között mozog normál esetben. Ha csak magát a ventilátort pörgetjük könnyen előfordulhat, hogy egy idő után nagyon száraznak érződik a levegő, ezért jó dolog egy párásító ventilátorba beruházni.

Persze még egyszer mondom, hogy egy nyári próba alkalmával bárminek, azaz BÁRMINEK tudunk örülni, ami egy kicsit megmozgatja az álló levegőt, miközben kiadjuk a szívünket-lelkünket, na meg az összes verejtékünket. Bár az sem véletlen, hogy a Lukács Lacinak is padlóventilátora van, mert akkor tud legszebben lobogni a hajkorona, hogyha alulról van megfújatva, megfelelő távolságból és megfelelő fokozattal. Az sem jó, ha túl lassan pörög a pörgettyű, de az sem, ha túl gyorsan, mert akkor letépi a fejed az orkán. Kivéve ha te vagy Lukács Laci, mert Lukács Laci elpusztíthatatlan.

Kedves próbaterem tulajdonosok, nagyon szépen kérlek benneteket, hogy szánjatok meg minket, sanyarú sorszú zenészeket és minden terembe tegyetek legalább egy padlóventilátort! Higgyétek el, a BestMarkt-ról nagyon jó áron tudtok rendelni és ki is viszik nektek a helyre. Ígérem, hogy 4-5 óra bérleti díj vissza is hozza az árát!