Kávézás, csevegés, babakocsik…

Az a jó abban, hogy az ember már nagyon terhes, hogy viszonylag sok a szabadideje. Ez persze még jobb lenne, ha ezt a sok időt hasznos dolgokkal tudná eltölteni, de mivel fizikai állapotából adódóan már nem túl sok mindenre képes, ezért maradnak a lusta napok, amikor tulajdonképpen nem csinál semmit.

Ebben a cipőben járok most én is, az egyetlen esemény, ami feldobja a hétköznapjaimat, hogy eljárok a szintén terhes barátnőmmel kávézni a kedvenc kávézónkba. Persze, koffeines kávét már rég óta nem iszom, de egy koffein mentessel imitálom a folyamatot, és közben teljes értékű felnőtt embernek érzem magam, ami nagyon jó élmény a házi őrizet sűrű magányából kiszabadulva. Na, persze nem, mint ha ezeken az alkalmakon tudnék nem kismama lenni, az esetek többségében arról szól köztünk a diskurzus, hogy melyikünknek mire van még szüksége, ki mikor volt ultrahangon, vagy, hogy mit és hol lehet a legjobb áron, de a legjobb minőségben beszerezni a babának.

Az utolsó alkalommal például az merült fel bennünk, hogy még egyikünk sem vett babakocsit, pedig már éppen időszerű lenne. Na, de milyet? Mert, hogy babakocsi fronton óriási a túlkínálat, és a szempont is rengeteg, ami alapján választani lehet, mi pedig mind a ketten teljesen el vagyunk veszve az információk erdejében. Próbáltuk számba venni, hogy melyikünk milyen információkat és tapasztalatokat hallott a kisgyermekes anyuka ismerősöktől, vagy esetleg olvastunk-e valami használhatót a fórumokban, de aztán arra jutottunk, hogy a legjobb és legegyszerűbb az lesz, ha elkezdünk kutakodni a neten. Nagy szerencsénkre hamar belefutottunk egy weboldalba, melynek a neve is kézenfekvő volt: babakocsik.hu. Csak ámultunk és bámultunk, hogy milyen csodaszép babakocsik vannak a kínálatukban, és hogy mennyi információ le van írva róluk. Olyan dolgok is, amikre mi korábban, tapasztalat hiányában nem is gondoltunk. Fejenként legalább vagy 10 kocsit ki tudtunk volna választani esztétikai szempontok szerint, de itt azért ennél sokkal több mindent számításba kell venni, így arra jutottunk, hogy sokkal jobb lenne, ha a saját szemünkkel is megnézhetnénk őket, és lenne is ott szakértő segítség, akitől tudunk kérdezni. Egy kismamának mindig 1000 kérdése van, ezt mindenki tudja.

Utánanéztünk, és kiderült, hogy van boltjuk, ahova be lehet menni, így nem is tétlenkedtünk, összeszedtük magunkat, és elmentünk. Nagyon kedves és segítőkész fogadtatásban volt részünk, a helyszínen tömegével álltak a babakocsik olcsón, legalább is más kínálatokhoz viszonyítva mindenképpen jó áron. Fel tudtuk tenni az összes kérdésünket, és ki is próbálhattuk, egyes modelleket milyen tolni, mennyire nehéz megemelni, és kaptunk információkat arról is, melyiket milyen könnyű tisztítani, vagy miért érdemes multifunkciós babakocsit választani.

Még nem vásároltunk semmit, hiszen ezt a beruházást az apákkal is egyeztetni kell, de én biztosan állíthatom, hogy mi ezen a remek helyen fogjuk a babakocsit megvenni. Már alig vártam, hogy elmesélhessem a férjemnek az élményemet, hogy végre történt velem valami a reggeli rosszulléteken kívül is. Olyan jó volt erről beszélgetni, végre egy fontos kérdés, amiről beszélhetek, és a végén dönthetek. Végül megmutattam neki a weboldalt is, és együtt kiválasztottunk néhány típust, ami mind a kettőnknek tetszik. De abban maradtunk, hogy együtt elmegyünk újra, nem rendeljük meg a neten, mert ő is szeretné a vásárlás előtt a saját szemével látni, milyen lesz a babakocsi, amiben a gyermekünket fogjuk tologatni. Nagyon várom már, hogy ez megtörténjen, mármint a babakocsi vásárlás, de ennél már csak azt várom jobban, hogy a kezemben tarthassam a kisfiamat, akit a hasamban már egyre nehezebb cipelni.