Fiús anyukák a kávéházban – mert nem minden rózsaszín!

Világéletemben fiús csaj voltam: rövid hajú, nagyszájú, egészen kicsi koromtól kezdve inkább a fiúkkal játszottam, fociztam, minthogy a lányokkal babáztam vagy táncórára jártam volna. Ez a középiskolás éveim alatt sem volt másképp: focizni jártam órák után, meg gördeszkázni a srácokkal a parkba. Az egyik gördeszkás sráccal aztán jól alakultak a dolgok… A kisfiunk most lesz szeptemberben iskolás. Amikor várandós voltam, teljes parában voltam, úgy éreztem pocsék lányos anyuka lennék, így dupla volt az öröm, mikor Ábel megszületett.

Legjobb barátnőm viszont pont fordítva van, és még szokja a fiús anya szerepet. Összeültünk a kedvenc kávézónkba egy kis eszmecserére. Ábel és Marci között egy év korkülönbség van, de Janka már most az iskola témán dilemmázik.

Boldogan meséltem el neki, hogy mi megtaláltuk a tökéletes real madrid iskolatáskát a fiatalúrnak. Apjához és hozzám hasonlóan nagy foci rajongó, és bár nagyon várom a pillanatot, amikor majd ellenkező csapatnak fog szurkolni, egyelőre szent a béke a fiúk között és teljes egyetértésben szurkolnak a tévé előtt, amikor meccs van.

Janka kérdésre elmeséltem, hol találtuk ezt a real madrid iskolatáskát. Egy nagyon szuper weboldal, Palinak az egyik régi iskolatársa mutatta meg, csupa klassz dolog van rajta: szabadtéri játékok, plüssök, társasok, jelmezek… Szinte elvesztünk rajta. Táskán kívül egyéb iskolaszereket is forgalmaznak, úgyhogy a kis Ábelnek olyan real madridos szettje lett, az apja jóvoltából, hogy csuda: a táskán kívül toll, tolltartó, uzsonnás doboz, kulacs, egy kis pénztárca, füzettartó dosszié és tornazsák került a pakkba. Peti persze nem bírta megállni, és magának is vett tollat, egy gumis dossziét és egy noteszt.

A sokféle termék között az is elveszett volna, aki nem rajongója a csapatnak. Csak real madrid iskolatáskából volt vagy hét -féle! Tolltartókból is rengeteg: emeletes, kinyitható, hengeres. Voltak bögrék, füzettartók minden mennyiségben, tornazsákból is többféle fazon, többféle mintával… Ezek kívül voltak szettek: hátizsák, tornazsák, tolltartó egyben.

A kávék után (én cappucinot ittam, Janka pedig lattét), rendeltünk még egy kör forrócsokit is magunknak, és tovább folyt a beszélgetés a fiúkról.

Pusztán kíváncsiságból megnéztük Petivel, hogy mit nyújt még a webáruház iskolaszerek terén – vagyis mi a helyzet azokkal a furcsa emberekkel, akik nem Real-rajongók. Tátva maradt a szánk, a kínálatot böngészve úgy éreztük: itt aztán tényleg mindenki megtalálja azt, amire ő és a gyermeke vágyik.

Trollos, Jégvarázsos, Minyonos, Batmanes, Barbie-s iskolatáskák minden mennyiségben. Egyszerűen hihetetlen a választék, sokféle fazon, akár gurulós iskolatáskát is találhatunk. Janka is teljesen odavolt: az unokahúga is most lesz iskolás, lányos énjét vele szokta kiélni, így rögtön elhatározta, hogy megmutatja az oldalt a tesójának, biztos megtalálják a tökéletes iskolakezdő szettet ők is a kislánynak.

Janka nagyon hálás volt a segítségemért, alig tudta megállni, hogy ne rendelje meg csemetéjének egy évre előre az iskolacuccot. A minyonos iskolatáskába első látásra beleszeretett, és biztos volt benne, hogy a kis Marci is imádná. Végül egy ovis hátizsákot választott neki, Nemo nyomában mintásat, mondván, azt simán használhatja kirándulni most is, és majd akkor is, ha iskolás lesz.

Miután kellő mennyiségű koffeint vettünk magunkhoz ebben a hangulatos kis kávéházban, és feltérképeztük a webshop teljes „ISKOLA” fül alatt található kínálatát, elköszöntünk egymástól. Janka megígérte, hogy beszámol majd az ovis táska sikereiről.