Elcsípett beszélgetésből, elektromos padlófűtés

A kávézóban azért szeretek egyedül ücsörögni, mert így tudom hallgatni a többi ember beszélgetését. Gondolom, erről sokan azt mondanák, hogy nem szép dolog, pedig ebből rengeteget tanulhat az ember. Nem ítélkezem, nem szólok bele, csak figyelek, és próbálok tanulni.

A minap például, miközben lent ücsörögtem, elkaptam a beszélgetés fonalát két középkorú úr között. Az egyikőjük éppen azt mesélte a másiknak, hogy már legközelebb hozzá is mehetnek kávézni, mert azon a napon el is készül a lakásban az elektromos padlófűtés.

Nagyon felkeltette az érdeklődésemet, hiszen én is érintett lennék az ügyben. A lakás, amiben lakom szuper, de már nagyon régi, és csak egy Héra kályha van benne, ami finoman szólva nem melegíti fel elégségesen a légteret, bár ebben a több, mint 4 méteres belmagasság is közrejátszik.

Gondolkodtam már sokat, hogy milyen alternatívát lehetne kitalálni, viszont a meleg ugye felfele száll, és végül mindig arra a következtetésre jutottam, hogy bármilyen módon is akarnám kifűteni a helységeket, az a gatyámba kerülne.

De megváltozott most a helyzet, hiszen hallottam, hogy az urak arról beszélgettek, hogy ez úgynevezett sugárzott hővel működik, és nem a levegőt melegíti fel, hanem magát az embert, így sokkal jobb a hőérzet. Még nem hallottam ilyesmiről, így jó szokásom szerint rákerestem a neten, hogy egyáltalán mik az elektromos fűtés vélemények.

Kiderült, hogy ez az amorf szálas fűtőrendszer tényleg jó megoldás lehet, hiszen valóban gyorsan telepíthető, tényleg jobb hőérzetet biztosít, és még a szerelés költsége sem egy elvetemült összeg. Felvettem a kapcsolatot a céggel, nagyon szakértően és kedvesen állnak az ügyfelekhez, nem ígérgetnek, pontos felmérés után határozzák meg a kivitelezés költségét.

Én nagyon lelkes lettem az ügyben, és elhatároztam, hogy meg fogom csináltatni, ha törik, ha szakad. És ismét be is bizonyosodott, hogy mennyire hasznos dolog, ha a kávézóban figyelem az embereket, és hallgatom, miről beszélgetnek!