Érettségi találkozón a motorozás vitte a prímet

Elképesztő hogy mennyire gyorsan telik az idő még csak most volt az érettségi, de tegnap már a 10 éves érettségi találkozom vettem részt. Szerencsére nagyon sokan ott voltunk a volt osztályból. És nagyon jól éreztük magunkat, sokat beszélgettünk, finomakat ettünk, és nagyon finom borokat kóstoltunk. Volt nekem a gimnáziumban egy nagyon jó barátom, padtársak voltunk. Krsiztiánnal azóta sajnos már nem beszélünk, nagyon másfele vitt minket az élet, de úgy érzem, szinte onnan folytattuk, ahol abbahagytuk. Egyből akadt is egy közös témánk, ami nem más volt, mint a motorozás. Mint ahogy kiderült, Krisztián és én is, pont hét éve motorozunk. Meg is beszéltük, hogy ki milyen bukósisakot, hogy milyen motoros dzsekit, illetve melyikünk milyen motoros csizmát hord, és azt hol veszi. Motorozásnál ezekre nagyon nagyon oda kell figyelni, hiszen egy rosszul választott bukósisak akár az életünkbe is kerülhet. Éppen ezért esett mindkettőnk választása Magyarország legnagyobb motoros áruházára, ami nem más, mint a Shox. Természetesen Krisztiánnal beszéltem másról is, de leginkább a motorozás volt az, amiről kettőnk estéje szólt.

Tekintve, hogy ez a találkozó szombati napon volt és másnap nem kellett mennünk dolgozni, elmentünk vasárnap Krsiztiánnal kávézni. Már a gimnáziumban is nagyon sokat kávéztunk, de akkor még csak automatás kávét ittunk, azóta kifinomult ízlésünk lett, és beültünk a New York kávéházba egy jó kapucsínóra. Miután kikértük a finom kávé különlegességeket, nekiláttunk a beszélgetésnek, ismét a motorozásról. Valahogy, hogy ez mindkettőnk számára egy olyan téma lett, amit nem tudunk megunni.

Alaposan átbeszéltük, hogy melyikünknek milyen tapasztalata van a különböző motorosboltokkal kapcsolatban. Mind a ketten elég sok motorosboltban jártunk már, így hála az égnek, bőven van összehasonlítási alapunk, éppen ezért tudunk jó döntést hozni. Számunkra a jó motorosbolt azt jelenti, hogy azon felül, hogy jó és megbízható termékeket árulnak elérhető árakon, szakmai segítségnyújtást is tudnak adni az ott dolgozó emberek. Ez azért fontos, mert ha valaki nem tudja, hogy mi alapján válasszon bukósisakot vagy motoros csizmát, akkor az ottani kollégák segítségére tudnak lenni, és közösen egy jó döntést hozni. Sajnos kevés jó motorosbolt van, ahol a fent említett tényezők meghatározó szerepet játszanának. Sok motoros boltnál az a probléma, hogy az ottani kollégák nem tudnak érdemben hozzászólni a vásárláshoz, és ez egy óriási hiányosság, tekintve, hogy a motorosboltba nem úgy megy vásárolni az ember, mint a szupermarketbe, hanem úgy hogy amit ott vesz, az az életére fog vigyázni. Miután megittuk a kávénkat, megbeszéltük, hogy a következő adandó alkalommal mindenképpen elmegyünk egy túra motorozásra, illetve azt is megbeszéltük, hogy feltétlenül elfogunk menni a legjobb motorosboltba, a Shox-ba.

Nem voltam benne biztos, hogy el szeretnék menni erre az érettségi találkozóra, mert kicsit beteg voltam a múlt héten, de áldom az eget, hogy mégis elmentem. Máskülönben nem találkoztam volna újra Krsiztiánnal, és nem lenne kivel együtt motoroznom. Én úgy gondolom, hogy habár másfele vitt minket az élet, újra meg fogjuk találni a közös hangot, és most már nem biciklivel fogunk egymás mellett menni, hanem nagymotorral.

motorosbolt