Egy kávé mellett még a cégalapítás is könnyebb

Imádom a kávét, és persze a kávézókat is. Olyan jó néha leülni egy jegeskávé vagy egy forró espresso mellett és beszélgetni. Vagy nem is feltétlenül beszélgetni, csak élvezni az ízeket, a testes aromát, a mindent beborító illatot. A kávézás számomra mindig élvezet, öröm és persze lehetőség a találkozásra. Persze nem mindig van idő hosszan elidőzni egy kávézóban.

És van úgy is, hogy egyedül iszom meg a cortadot, kortyolgatom a bécsi kávét. Legutóbb, amikor épp magányosan ücsörögtem egy kávéházban, felfigyeltem a szomszédos asztalnál folyó beszélgetésre. Épp a cégalapításról beszélgetett két férfi. Legalábbis a hangfoszlányok alapján én ezt gyanítottam.

(új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér. – az én céges történetem így kezdődött. Ezzel az egyszerű pár szóval, ami aztán elnavigált a cégalapítás labirintusában és ma már boldog tulajdonosa vagyok a cégemnek. Szóval szerettem volna olyan segítséget kapni a cégalapításban, ahol tudom, hogy mire számíthatok, ahol választ kapok a kérdéseimre és pontosan tudom, hogy mikor mi a teendőm, feladatom.

Először is kerestem egy könyvelőt, ő javasolta, hogy ne bízzam másra a cégalapítást. Hiszen itt gyorsan, egyszerűen el tudom intézni ezeket a dolgokat és pár nap múlva már működhet is a cégem. Ez nagyon imponáló volt, nyilván azért, mert az ember nem szeret hosszú időn keresztül várni. Pláne egy ilyen dologban, mint a cégalapítás.

Ezeket az ügyeket pedig olyan jó, ha nem nekem kell elintézni. A hivatalos dolgoktól egyébként is ódzkodok, így borzasztóan örültem, amikor rájuk találtam. (új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér. – és ez pontosan így is van, ha a topcegalapitas.eu-t bízzuk meg a székhelyszolgáltatással is. Ami szerintem egy igen klassz dolog, megkönnyíti a mindennapokat. Hisz minden hivatalos levelet átvesznek, szkennelnek és postáznak is. Azonnal megkapom, ha épp nem vagyok otthon, nem kell délután a postára mennem, és kivárnom az egyébként mindig hosszú sort.

Persze a székhelyszolgáltatás nem csak erről szól, hanem például ebben az esetben arról is, hogy nem kell iparűzési adót fizetni. Hiszen a székhely Újlengyelben lesz, ami egy iparűzési adó mentes övezet. Na, máris egy csomó pénzt megspóroltam. A sok idő mellé, amit már a hivatalos levelek miatt spóroltam meg.

Nagyon fontosnak tartottam azt is, hogy megbízható céget válasszak és itt több mint tíz éves tapasztalattal rendelkeznek, ami igazán okot ad a nyugalomra. A hosszú évek alatt találkoztak már sok mindennel, szinte nincs olyan, amire ne tudnák a megoldást, a választ. A céges ügyekben egyébként is jó képben lenni, ez pedig itt maximálisan megtörténik.

Azt is megtudtam, hogy jó kapcsolatban vannak a különböző hivatalokkal, így a NAV-val, ami azért szintén elég fontos. Meg aztán több éven át igen magas minősítést kaptak, mint székhelyszolgáltató. Így számomra nem volt kérdés, hogy igénybe veszem ezt a szolgáltatást is. Az iparűzési adó megspórolása persze nagyon jelentős tényező volt ebben, de minden mellettük szólt.

És amíg ők intézik a levelezést és az egyéb ügyeket, addig még van időm még egy-két plusz kávéra napközben. Ez nagyon segítség és könnyebbség minden kezdő és profi vállalkozás számára. Hisz így több idő marad magára a vállalkozásra, a termékfejlesztésre, az ötletelésre, a webáruház javítására, az ügyfelekkel való jobb kommunikációra.