Egy kávé mellett vitattuk meg az energetikai tanúsítvány árak alakulását

Vannak olyan barátaim, akikkel még az egyetemen ismerkedtem meg. Akkor mindig kávézni ültünk be, ezt a jó szokásunkat pedig a mai napig tartjuk. Persze munka és család mellett sokkal nehezebb tartani a kapcsolatot. Sokan vannak, akik ilyenkor elhidegülnek a barátaiktól, de mi nem ilyenek vagyunk. Mi havonta összeülünk és megvitatjuk, hogy kivel mi a helyzet mostanában.

A mostani kis találkozónkon derült ki, hogy az egyikük elköltözött, eladta a régi lakását és újat vett. Ez egy elég nagy dolog, a mi korunkban mindenki saját lakást akar.

A költözés érdekessége pedig abban rejlett, hogy neki mér szüksége volt egy energetikai tanúsítvány kiállítására is a lakása eladásakor.

Az energetikai tanúsítvány azt mutatja meg, hogy egy 12 osztályból álló rendszerben melyik osztályzatot kapja a lakás energetikai szempontból, tehát mennyire kedvező a fogyasztása. Leegyszerűsítve erről van szó. Persze, sok mindentől függ, de ez a lényege.

Az ilyen tanúsítást meglepően könnyű megszerezni. Azt rebesgetik, hogy az új évben már kötelező lesz ezzel hirdetni a lakást, így sokkal többet lehet megtudni ugyanis a fogyasztásról, ami sokkal jobban kalkulálható lesz. Például két közel azonos paraméterekkel rendelkező, hasonló árú lakás esetén döntő tényező lehet a lakás energetikai besorolása.

energetikai tanúsítvány árak
energetikai tanúsítvány árak

Az energetikai tanúsítvány árak függenek attól, hogy milyen nagy a lakás, hogy mennyi munka van benne, de egészen kedvezően alakulnak az e-tanusitas.eu oldal díjai szerint.

A barátnőm őket választotta, mert nagyon jó értékeléseik vannak és mert igazi szakértői a szakmának. Gyorsan dolgoznak, nem kell pluszt fizetni azért, hogy kicsit megsürgessék a tanúsítvány kiállítását, rugalmasan lehet velük időpontot egyeztetni és nincsenek apró betűs részek, az időpont könnyedén, kötelezettségek nélkül lemondható, ha valami közbe jönne.

A szolgáltatásuknak nagyon magas a minősége, gyorsan végzik a munkájukat, a tanúsítványt pedig futárral is el tudják küldeni, de e-mailben is el lehet kérni.

Nem véletlen, hogy ők a legnépszerűbbek a szakmában. A barátnőm is teljesen meg volt elégedve a munkájukkal, ahogyan még sokan mások is. És az áraik is teljesen rendben vannak, valóban nincsenek rejtett költségek, nem kell sokat várni rájuk.

Örülök neki, hogy a barátnőmnek rendbe jöttek a dolgai, sokáig nem talált megfelelő lakást, de az új évet már a saját lakásában ünnepelheti.