Kávézás közben eszembe jutott, hogy nekünk is kéne már napelem rendszer a házra

A minap a reggeli kávém közben azon gondolkoztam, hogy itt lenne az ideje, hogy a férjemmel belevágjunk valami új dologba. Két éve építettük fel a házunkat, most ideje lenne végre, hogy a napelem rendszert is megcsináltassuk. Olvastam egy cikket, ahol a napelem akkumulátor volt a téma, pont emiatt jutott akkor eszembe ez az ötlet ismét.

Tudjunk, hogy hogyan működik, és hogy pontosan mit is tud egy ilyen napelem rendszer, hiszen régebben a férjem szülei is a házukra napelem rendszert szereltettek, így képben vagyunk vele és mi is terveztük már régebben is, hogy ha egyszer lesz egy házunk, akkor majd mi is napelem rendszert szeretnénk használni. Aztán azóta sok minden történt, mióta kész lett a ház, és a napelem rendszerről teljesen megfeledkeztünk. Egyszer volt róla szó ismét, amikor a férjem szülei nálunk voltak egy vasárnapi ebéd alkalmával, akkor viszont mindketten el voltunk havazva a különböző dolgainkkal, és ezért akkor nem is nagyon foglalkoztunk ezzel a témával.

Azonban most már úgy gondolom, hogy lassan ideje lenne, hogy a napelem rendszer a mi háztetőnkre is felkerüljön. Persze ezt a döntést nem egyedül szeretném meghozni, ezért majd, amikor a férjem már hazajött az üzleti útjáról, akkor szóba hozom neki.

Furcsa, hogy ez így hirtelen aznap reggel eszembe jutott, általában míg meg nem ittam a kávémat, addig csak bámulok ki a fejemből, azonban akkor úgy érzem, hogy eléggé kialudtam magam és lehet, hogy ezért volt az agyam is akkor már ilyen friss. Vagy csak tudat alatt régóta foglalkoztatott a téma, és most hirtelen ismét kipattant az ötlet a fejemből.

Azt tudom, hogy a férjemmel erre már a megfelelő összeget nagyjából összespóroltuk, ezért erre már nem kell majd várnunk, azonban nem mindegy, hogy mikor akarunk ebbe belevágni. Hiszen mostanában ő is sokat van úton, illetve a munkámból kifolyólag előfordulhat, hogy majd valamikor nekem is el kell utaznom, viszont ahhoz, hogy a napelem rendszert felszereltessük, valakinek itthon kell lennie majd.

Én úgy gondolom, hogy aki szeretne spórolni a számláin, az mindenképp vágjon bele egy ilyen befektetésbe, mert megéri. A férjem szülei is így gondolkoztak, illetve gondolkoznak még mindig, nem hiába van nekik is napelem a családi házukon.

Miközben a kávémat kortyolgattam, felírtam egy cetlire magamnak, hogy el ne felejtsem majd a nagy jövés-menésben, hogy erről is beszélnünk kellene, mielőtt megint eljár felettünk az idő, és idén sem csináltatjuk meg a napelem rendszert a házra. Aznap szabadnapos voltam, úgyhogy úgy döntöttem, hogy mivel egyedül vagyok itthon, kitakarítok, este pedig megnézem a kedvenc filmemet. De addig is, hogy kicsit húzzam az időt, lassabban ittam a kávét. Nem szeretek takarítani, de tudom, hogy muszáj, és szerettem volna, hogy mire hazaér a férjem, addigra csillogjon az egész ház. Úgyhogy aznap ki is takarítottam.

A napelem rendszer feltelepítése után biztos, hogy a kertben is kell egy nagyobb rendrakást tartani majd, de nem bánom, a lényeg az, hogy legyen készen majd minden, és ne húzzuk sokáig. Addig is, kitakarítottam a házat, bevásároltam, megfőztem, ma pedig már várom a férjemet este a vacsorával.