Ha a laptopom végre megadja magát

Mindenkinél eljön az a pont, amikor úgy érzi, hogy felnőtt és elszálltak a tinédzser évek. Nálam azt hiszem ez a pont akkor jött el, amikor a barátaimmal már nem a plázákban lógtunk és üdítőket ittunk, hanem inkább átmentünk egymáshoz vagy beültünk egy kávézóba, hogy egy jó nagy bögre kávé mellett beszéljük át az élet nagy dolgait. Egy-egy barátnőmmel ez már szokássá vált az évek alatt.

Egy ilyen alkalommal a szomszéd asztalnál megláttam egy férfit, aki nagyon pötyögött valamit a laptopján, majd mikor befejezte szépen berakta egy puha tokba, majd egy keményfedelűbe és be a táskájába.  El is meséltem a barátnőmnek, hogy az én laptopom már olyan állapotban van, hogy jóformán tálcának használom és alig várom, hogy végre teljesen megadja magát. Gyakran teszek rá bögrét, poharakat. És milyen jó lenne egy új laptop, hamarosan szeretnék is venni egyet, mert a jelenlegi már lassú, gyakran lefagy és már nem is olyan szép. De én egyedül sajnos képtelen vagyok ilyenekbe belevágni, mert nem nagyon értek a számítógépekhez. Azon kívül, hogy jól nézzen ki, nem tudok többet elmondani róla. Meg persze csináljon meg mindent, amire szükségem van, de hogy ez teljesítményben és számokban mérve mit jelent, arról sajnos fogalmam sincs.

Szerencsémre emberemre akadtam, mert a testvére nemrég vett a párjának egy új laptopot. A barátnőm húga sem nagy szakértője a számítástechnikának, persze használni tudja és gyorsan megtanulja, de a különféle adatok és számok nem sokat mondanak neki sem. A lényeg, hogy menjen, tudjon rajta dolgozni és ennyi.

Az interneten keresgélve talált rá egy laptopokat árusító honlapra. Egyből meggyőzte, mert a leírásokból látszott a szakértelem és szimpatikus volt neki az is, hogy ő is megértette, hogy miről van szó.

Nekem is javasolta, hogy innen szerezzem be az új laptopomat, ha már rászántam magam, mert a pcmentor honlapján található egy űrlap, aminek kitöltése és elküldése után megkeresik a számomra legmegfelelőbb laptopot az általam megadott paraméterek és szempontok alapján, és árajánlatot adnak rá. Sajnos ő gyakran késő estig dolgozik, ezért ideje nem nagyon lett volna arra, hogy személyesen elmenjen az üzletek egyikébe nézelődni, ezért is volt neki ez a megoldás különösen szimpatikus, mert nem kellett bajlódnia a kiválasztással.

Ami pedig végül engem is meggyőzött: lehetőség van arra, hogy ne futár vigye házhoz a laptopot, hanem egy szakember, aki kérésre segítséget nyújt a beüzemelésben, és a régi laptopról az adatokat is átmenti az új laptopra. Úgy éreztem, hogy ezt nekem találták ki, mert mint már említettem, én és a számítástechnika valahogy nem állunk túl közel egymáshoz. A következő gépemet biztosan tőlük fogom én is megvenni.

Az biztos, hogy azóta aktívabban használom a gépemet, próbálom feszegetni a más kissé szűkös határait, hátha hamarabb tönkremegy, hogy vehessek végre egy új laptopot.