Levendulás reggeli

Egyik munkatársammal gyakran együtt reggelizünk, ma is így tettünk. Az irodához közeli kávézóba ültünk be. Ilyenkor nem szeretünk a munkáról beszélni, inkább az élet más dolgairól. Kedvenc témánk mostanában a kézműves termékek.

A kávézóban az asztalon szárított levendula volt kirakva dísznek, csokorba kötve egy kis elegáns vázába. Ez nagyon feldobta a reggelem, mert én oda vagyok a levenduláért. Nyugtató hatású, otthon egy kispárna huzatban is tartok szárított levendulát, esténként megkönnyíti az elalvást. Az esti zuhanyzásnál is levendulás szappant használok. Meséltem a barátnőmnek, hogy mindig egy webáruházból rendelek szappant.

Egyre jobban odafigyelek, hogy minél inkább, természetes alapanyagokból készülő termékeket használjak. A fürdőszobában már kizárólag kézműves kozmetikumokat használok. A szappanokból rendeltem már mézes, mentás, körömvirágos változatot is. Mindegyik nagyon kellemes volt. Tartalmaznak többféle vitaminokat és ásványi anyagokat, amik ápolják a bőrt.

Akik érzékeny bőrtípussal rendelkeznek, azoknak nagyon ajánlott natúr tisztálkodó szereket használni. Sima, száraz, zsíros bőrre is jók. Amellett, hogy magunknak jót teszünk, a környezetet is kíméljük, mert ezek a szappanok csak természetes alapanyagokból készülnek. A termékeket házhoz is szállítják, ráadásul ingyenesen. Én pár havonta szoktam rendelni, több darabot is, mivel a másodiktól kezdve 50% kedvezményt adnak.

A reggeli kávé mellett, munka előtt, jól esett beszélgetni. A levendulától eljutottunk a globális felmelegedés témájáig. Sokan kezdik felfedezni, hogy mindenki tehet valamit a környezetért. A sok apró lépés összessége adja a jelentős változásokat. A háztartásban használt anyagoknak nagy hatása van a természetre, mivel naponta használjuk őket, így rendkívül nagy mennyiségben jutnak ki a szennyvízzel is. Ha a szintetikus úton előállított tusfürdők helyett például, kézműves szappanokat használunk, akkor már sokat tettünk a környezet megóvásáért. Aki viszont már hozzászokott a tusfürdőkhöz, talál magának abból is natúr termékeket.