A túrák legjobb részei

Régebben nagyon utáltam a kévét. Be kell vallanom, hogy az ízét most sem szeretem, de a hatása miatt nagyon jól esik néha. A reggeleket most már el sem tudom képzelni a jó öreg fekete nélkül. Egyébként is egészséges a kismértékben elkövetett kávéfogyasztás, mivel tele van antioxidánssal, úgyhogy ha nem iszom naponta literszámra, akkor valójában csak nyerhetek vele.

Azt viszont soha nem értettem, és szerintem már nem is fogom megérteni, hogy miért jó az, ha például elmegyünk motorozni egy hosszabb túrára és óránként megszakítjuk az utunkat egy kávézással. Megértem azt, hogy elzsibbad az ember, néha le kell szállni a motorról és bizony ki kell nyújtani az elgémberedett végtagokat, de nem kötelező mindemellé óránként egy adag presszókávét is leborítani. Tudom, hogy a kávénak közösség kovácsoló ereje van, akár csak a ciginek, és nagyjából az összes káros szenvedélynek, , de ha már minket egyszer összekovácsolt a motorozás, felesleges ezt a köteléket az óránkénti kávézással erősíteni.

Azért néha kerülünk vicces és olykor kellemetlen szituációkba is, hiszen általában érdekes reakciót vált ki az emberekből, amikor 8-10 ember túramotorokkal leparkol egy-egy vidéki kávézó/presszó előtt, és a különbnél különb motoros ruhákban bevonul a többnyire aprócska helyre kávézgatni, teázgatni. Ráadásul nyáron külön élmény, amikor pokoli a hőség és hát egy 5-10 perces megálló erejéig az ember nem szívesen hámozza ki magát a motoros ruhából. De arra már rájöttem, hogy sok-sok év után sem tudom eldönteni, hogy mi a helyes eljárás ilyenkor. Csak egy kicsit zipzárazzam ki a dzsekimet, vagy ha úgy is van aláöltözet, akkor szabaduljak meg az egész motoros ruhámtól? Esetleg, ha úgysem vagyok nagy kávérajongó, csak keressek valami kellemes árnyékos helyet, vagy esetleg legyek erős, és menjek be mégis a kávézóba ilyenkor egy hűsítő italért?

Az biztos, hogy továbbra sem fogok nagy vetkőzésbe kezdeni ilyen esetekben. Különben is, nem rég vettem egy olyan motoros ruhát, ami kicsit komolyabb felszerelés, mint az eddigi. Érdekes, hogy biztosítja a szellőzést, viszont a motoron soha nem fázom, mégis, amikor leszállok a járműről, akkor sem érzem, hogy fel akarnék gyulladni. Nagyon jó érzés, most már el sem tudom képzelni, hogy korábban hogy bírtam a kukászsák jellegű, lég át nem eresztő öltözetemben. Na persze nem mondom azt továbbra sem, hogy ez lesz a kedvenc nyári viseletem, de sokkal élhetőbbé tettem számomra a nyári motorozást ezen remek darabok beszerzésével.

Van még két lány a csapatban, akik szintén hasonlóan állnak az egész kérdéskörhöz. Nem felejtem el az arcukat, amikor először meglátták az új motoros ruha kollekciómat. Természetesen engedtem is nekik, hogy felpróbálják, és már el is kezdték a hasonló darabok felkutatását és beszerzését. Szeretem, ha egy ruhanemű egyedi, és azt meg kifejezetten nem szeretem, ha a lányok egymást majmolják öltözködés terén, de jelen esetben teljesen indokolt a hasonló, sőt egy két ponton teljesen megegyező motoros ruha beszerzése. Sajnos a piacon tényleg kevés olyan termék van, ami ilyen jó minőségű, és elérhető áru is egyben.

Alig várom, hogy meg legyen mindenkinek az új szerelése, és akkor a bukósisakokat leszámítva teljesen egyformák leszünk. Így még viccesebb lesz a kávézókba betérni.