A kávészünet további sikereket hozott nekem

Már meséltem egyszer arról, hogy mik meg nem szoktak történni néha a kávészünetben a munkahelyemen. Amióta az az eset megtörtént, a férfiak egy ideig teljesen más szemmel tekintetek rám, aztán ment minden tovább a maga megszokott kerékvágásában, amíg egyszer csak megint sikerült babérokat aratnom az ismereteimmel.

205 55 r16 nyári gumiAz autógumikról volt szó. Először csak úgy általánosságban, én is elmeséltem, hogy tudok autókereket cserélni, mert egyszer rászorultam az utazásom kellős közepén, távol mindenkitől és mindentől, amit ismerek. Megnéztem néhány oktató videót és jó idegesen neki fogtam kicserélni. Mindenféle eszközöm volt hozzá, de tapasztalat híján azért eltartott egy ideig. Aztán azóta minden évben ott vagyok és segítek édesapámnak a téli és nyári gumik kicserélésében az udvaron. Persze már ennél a sztorinál tátották a szájukat, aztán ahogy haladt tovább a beszélgetés, kiderült, hogy ketten is új nyári gumit szeretnének venni. Erre én rákérdeztem, hogy 205 55 r16 nyári gumit? Az volt a legviccesebb az egészben, hogy az egyik kollégám épp akkor nyelt egy korty kávét, amikor én előálltam a tudásommal, és amikor kimondtam a gumi pontos megnevezését, akkorát köpött, hogy a vele szemben ülő kollégámat tetőtől talpig össze spriccelte kávéval.

A beszélgetés nem állt meg, habár röhögtünk egy jót a kávés kollégánkon. Szerencsére ő is velünk kacagott és nem zavartatta magát egy percig sem, nem is ment el lecserélni a kávéfoltos ingjét egészen addig, ameddig fel nem bontottuk a gyülekezőnket.

A férfiak nem győztek csodálkozni, hogy honnan vannak ennyire pontos ismereteim a témával kapcsolatosan. Én nem tartom ezt ennyire nagy dolognak. Egyszerűen csak olyan vagyok, mint egy szivacs: mindent magamba szívok. Szeretek figyelni és kérdezni, aztán megemésztem a hallottakat és szerencsémre elég sok mindent meg is jegyzek belőlük. A kerekek kapcsán azonban tényleg azért van ekkor ismeretem, mert miután egyedül kellett kicserélem egy kihasadt kereket, nem lehet elfelejteni a részleteket.

Aztán elmeséltem, hogy vásárolni is magam szoktam a kerekeket, legalább is amennyire annak számít, hogy megrendelem a gumidiszkont.hu-ról, ahol pontosan le van írva minden, amit a kerekekről tudni érdemes és tudni is kell a jó választáshoz. Aztán hirtelen megjelent a főnökünk, rá szólt a kollégámra, hogy vegyen tiszta inget és ezzel lassacskán mind visszaszivárogtunk a kávéházból a helyünkre dolgozni. Nem is firtattuk tovább a témát, de néhány nap múlva szólt az egyik gumivásárlást fontolgató kollégám, hogy végül innen rendelt és fel is rakatta a gumikat az egyik telephelyen, ahová rendelte. Azt mondta, hogy nagyon meg van elégedve egyelőre az új gumikkal és úgy érzi, hogy ez továbbra is így marad. Erre aztán a másik, gumivásárlást fontolgató kollégám is felbátorodott és még ott, helyben megrendelte magának az új gumikat.